Laden Evenementen
Dit event is voorbij.
Deze zondag organiseert Fort 1881 samen met stichting Dramtune vol trots een musicale beleving met onder andere Trio Viviani Godoy en FOLK IN TUSCIA .
GRATIS ENTREE
Stichting Dramtune verbindt al 10 jaar muzikanten, whiskyliefhebbers en lekkerbekken met elkaar uit allerlei landen en culturen, door middel van muziek-avonden en whisky proeverijen in combinatie met italiaans eten

Viviani Godoy (São Paulo)

Deze geweldige zangeres wordt begeleid door niemand minder dan Kees Gelderblom op gitaar en Alberto Souza op percussie.
Viviani Godoy is een Braziliaanse zangeres, in Nederland heeft zij een Grammy voor beste cd gewonnen (Dutch essent award) was ze te zien in verschillende tv programma’s en heeft ze gespeeld op vele festivals waaronder het North Sea jazz festival.
Kees Gelderblom kocht zijn eerste gitaar op 10 jarige leeftijd en ontdekte de Braziliaanse muziek toen hij 17 was hij speelde lange tijd in de band Tanga onder leiding van Paulo Prata. Zij hebben zo’n twintig jaar jaar samen gespeeld. Tegenwoordig geeft Kees les aan het Conservatorium Codarts en Escola Portatil de musica da Holanda, beide in Rotterdam..
15:00 – 18:00

FOLK IN TUSCIA

Een prachtige reis door het rijke muzikale landschap van de Italiaanse Folk muziek en de authentieke Gypsy Jazz uit de Italiaanse jaren 50 en 60….legendarische artiesten en tekstschrijvers zoals Domenico Modugno, Fabrizio de André en Pino Daniele passeren de revue, maar ook vooroorlogse klassiekers uit de Siciliaanse en Napolitaanse muziektraditie komen aan bod.
Het duo FOLK IN TUSCIA bestaat uit de Italiaans-Zwitserse gitaarvirtuoos GIAMPAOLO RADICATI en de gelouterde Italiaanse folkzanger STEFANO BELARDI op akoestische gitaar.
18:00 – 21:00