Stationsweg 80-82 Hoek van Holland  088 - 1881 500

Champagne & Wijn

Champagne- & Wijnproeverijen

Fort 1881 organiseert champagne- en wijnproeverijen. De wijnen verschillen per keer. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden om bijzondere wijnen uit Portugal, Frankrijk of Duitsland te proeven. Daarnaast is Fort 1881 importeur van de semibiologische champagnes van Roger-Constant Lemaire. De druiven voor deze heerlijke champagnes groeien op de zonnige hellingen van de Marne vallei. Er bestaan 5 soorten champagnes; Cuvée Roger Constant, Cuvée Trianon, Millésime des Hautes-Prières, Rosé de Saignée en Select Réserve.

Tijdens de proeverij zijn deze wijnen en champagnes te proeven en wordt er bij elke wijnsoort uitleg gegeven. Een leuke en leerzame ervaring!

 

Wijncursussen

Hoe proef en kies ik een lekkere wijn voor bij het eten? In de nieuwe wijncursussen bij Fort 1881 vertellen wij u hier graag meer over.

Basiscursus Wijnkennis
Tijdens de basiscursus Wijnkennis, verdeeld over 5 avonden, komt u meer te weten over de wijnwetgeving in de wijnlanden, de smaak van de belangrijkste druivenrassen, het verschil tussen industriële en ambachtelijke wijn, hoe wijn te proeven en welke vragen er gesteld kunnen worden bij de aankoop van een wijn. Ook wordt aandacht besteed aan wijn-spijscombinaties.

Wijncursus voor gevorderden
Na de basiscursus is het mogelijk een cursus voor gevorderden te volgen, waarbij de aandacht ligt op duurdere wijnen of een bepaald land.

Leuke en leerzame cursussen met familie, vrienden of collega’s! Bel voor meer informatie Fort 1881, 088 -1881500

Proeverij
Activiteiten1
Feestje Fort 1881